Business Internaţional

Schimbări drastice la Daimler: Gigantul german îşi schimbă numele şi va separa divizia de maşini de lux de cea dedicată camioanelor, care poate fi listată separat la bursă spre finalul anului

Schimbări drastice la Daimler: Gigantul german îşi...

Autor: Eduard Ivanovici

03.02.2021, 19:29 4753

Gigantul german Daimler intenţionează să îşi separe diviziile de maşini de lux şi camioane, urmând să îsi schimbe numele în Mercedes Benz. Divizia de camioane ar putea fi listată separat la bursă la sfârşitul lui 2021, scrie Bloomberg.

Decizia va mulţumi o bună parte dintre investitori, fiind cea mai drastică schimbare pe care a efectuat-o CEO-ul Ola Kellenius, aflat în funcţie de aproximativ doi ani.

„Mişcarea reprezintă începutul unei remodelări profunde a companiei. Mercedes-Benz Cars & Vans şi Daimler Trucks & Buses sunt două business-uri diferite cu grupuri de clienţi specifice şi tehnologii şi capital separate", a declarat CEO-ul.

„Având în vedere contextul actual, credem că vor funcţiona mai bine ca entităţi divizate, fiind scutite pe constrângerile pe care le implică un conglomerat", adăugat Kallenius.

Deutsche Bank, cel mai mare creditor din Germania, estimează divizia de camioane la 29 de miliarde de euro. Vânzările din 2019 au ajuns la circa 490.000 de vehicule la nivel mondial.

Datorită reducerilor de costuri şi unei redresări mai rapide decât se aştepta în sectorul auto, rezultatul EBIT pentru 2020 au ajuns la 6,60 miliarde de euro (8 miliarde de dolari), în creştere cu 52% faţă de 4,329 miliarde de euro în 2019.

Daimler a mai declarat în toamnă că va reduce nivelul costurilor cu 20% până în 2025, pe măsură ce face tranziţia către maşinile cu propulsie electrică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO