Business Internaţional

Schimbări importante pentru WhatsApp: Milioane de utilizatori nu vor mai avea acces

Schimbări importante pentru WhatsApp: Milioane de utilizatori nu vor mai avea acces

Autor: Ştefan Stan

04.01.2017, 16:11 22056

După anul nou, WhatsApp ar putea sa nu mai fie o opţiune pentru mai multe persoane care doresc să trimită urări de bine familiei şi prietenilor, după ce serviciul de mesagerie a anunţat că nu va mai funcţiona pe telefoane mai vechi, care rulează Android 2.2 Froyo sau versiuni mai vechi, scrie Mashable.

Deşi sunt sisteme vechi de operare, spre exemplu Android 2.2 a fost lansat în 2010, mulţi oameni folosesc telefoane care nu pot fi actualizate la o versiune mai recentă. Aceeaşi problemă este valabilă şi pentru iPhone-urile care folosesc softwareul iOS 6 sau mai vechi.

WhatsApp este folosit de peste un miliard de utilizatori în fiecare lună, fiind una dintre cele mai populare aplicaţii la nivel mondial. În India, spre exemplu, aplicaţia are o amploare extreme de mare, peste 160 de milioane de indieni folosind aplicaţia ca serviciu principal de mesagerie.  

Aproximativ 0,1% dintre toate telefoanele cu Android funcţionează pe Android 2.2. Deşi numărul poate părea miniscul, totuşi sunt destul de multe dispozitive care încă folosesc. În septembrie 2015, erau 1,4 miliarde de dispozitive active cu Android, ceea ce înseamnă că aproximativ 1,4 milioane de dispozitive sunt cu Android 2.2 sau mai vechi.

 
AFACERI DE LA ZERO