• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Business Internaţional

Schimbări la Instagram: Adam Mosseri, un apropiat de-al lui Mark Zuckerberg, este noul şef al uneia dintre cele mai populare aplicaţii din lume, după ce fondatorii au demisionat

Schimbări la Instagram: Adam Mosseri, un apropiat de-al lui Mark Zuckerberg, este noul şef al uneia dintre cele mai populare aplicaţii din lume, după ce fondatorii au demisionat

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2018, 11:12 64

Instagram, care face parte din compania Facebook, a anunţat luni că Adam Mosseri, cu experienţă îndelungată în cadrul companiei, va prelua conducerea asupra aplicaţiei, după ce fondatorii au demisionat în urmă cu o săptămână, potrivit Reuters.

Mosseri, care s-a alăturat Facebook în 2008, a ocupat până de curând poziţia de vicepreşedinte de produs în cadrul Instagram. Anterior, acesta a supravegheat divizia care gestionează „newsfeed-ul” în cadrul companiei şi a petrecut un deceniu lucrând cot la cot cu CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg.

Într-o postare pe blogul oficial, compania a transmis că Mosseri va fi responsabil de toate funcţiile businessului şi îşi va recruta o nouă echipă executivă.

Co-fondatorii Instagram, Kevin Systrom şi Mike Krieger, au demisionat săptămâna trecută din poziţiile de CEO, respectiv CTO, fără a da prea multe explicaţii.

Plecarea acestora de la cârma Instagramului – care devine pas cu pas una dintre cele mai mari surse de venit ale companiei – a urmat la scurt timp după plecarea lui Jan Koum, co-fondator al WhatsApp, din compania Facebook, pe fondul unor neînţelegeri cu Zuckerberg.

Săptămâna trecută, Systrom şi Krieger au spus că plănuiesc să îşi ia timp pentru ei, să-şi exploreze „curiozitatea şi creativitatea din nou”.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: