Business Internaţional

Schimbări pentru şoferii Uber: De astăzi pot primi bacşiş

Schimbări pentru şoferii Uber: De astăzi pot primi...

Autor: Andreea Marin

15.08.2017, 19:59 14066

Clienţii Uber din Marea Britanie pot lăsa bacşiş începând de astăzi. Ei pot trimite bani prin intermediul aplicaţiei Uber. Măsura este deja valabilă în 100 de oraşe din SUA şi în Canada. Decizia conducerii vine pe fondul nemulţumirilor exprimate de angajaţi faţă de salariul prost, potrivit Mashable.

Primirea bacşişului a fost introdusă în mai multe oraşe din SUA dar şi în Canada, în contextul în care şoferii nemulţumiţi au avut mai multe reacţii negative. Începând de astăzi, această modalitate de recompensă poate fi utilizată şi în Marea Britanie.

Mai mult, din 22 august clienţii nepunctuali vor plăti câte 2 penny pentru fiecare minut de întârziere. Banii vor ajunge în buzunarele şoferilor. Însă, la fel ca şi acum, primele 2 minute de aşteptare nu se plătesc.

O altă schimbare constă în apariţia butonului ,,no thanks”, cu ajutorul căruia şoferii pot respinge instantaneu o cerere pentru o cursă, fără a mai aştepta 10-20 de secunde. Totodată, conducătorii auto din cadrul companiei pot alege să nu facă un drum, dacă acesta nu este avantajos pentru ei.

Un sindicat al şoferilor Uber din Regatul Unit consideră noile măsuri o strategie de PR, având în vedere că luna viitoare va fi dat verdictul în cazul şoferilor care au dat în judecată compania. În acest fel, compania vrea să se asigure că apelul pe care l-au făcut la decizia instanţei va fi acceptat.

James Farrar, şeful sindicatului, spune că dacă Uber ar fi vrut să remedieze situaţia, ar fi acceptat decizia instanţei şi ar fi asigurat angajaţilor salariul minim. Farrar evidenţiază faptul şoferii lucrează foarte mult dar sunt plătiţi, în medie, cu 5 sau 6 lire pe oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO