Business Internaţional

Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti a ajuns la venituri de 16,5 milioane de euro

Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti a...

Autor: Simona Tatu

07.03.2017, 20:30 245

În anul 2016, Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti (AISB) a avut venituri de aproape 17 milioane de euro şi a investit 6,5 milioane de euro în realizarea unui nou centru educaţional pentru copiii preşcolari şi jumătate de milion de euro în dotarea sălilor de curs cu tehnologie modernă.

În anul şcolar 2016-2017 au fost înscrişi 823 de elevi cu vârste între doi şi 18 ani, din 56 de ţări, iar dintre aceştia 169 s-au înscris doar în ultimul an. Taxa de şcolarizare în cadrul AISB este cuprinsă între 7.000 de euro şi 20.000 de euro.

“Sutem destul de selectivi, copiii sunt testaţi timp de două-trei săptămâni la engleză şi matematică. Cei mai mulţi elevi sunt de naţionalitate română (30%), urmaţi de americani (15%), turci şi israelieni (5%) şi elevii germani (4%)”, spune dr. Robert Brindley, director AISB.

În ceea ce priveşte aştepările pentru anul 2017, reprezentanţii Şcolii Americane speră la venituri similare anului trecut şi anunţă o investiţie de aproximativ două milioane de euro pentru construcţia unui centru de tehnologie.

“Acest centru de tehnologie va fi gata cel mai probabil în primăvara anului viitor. Vom continua să investim în crearea de staţii de învăţat pentru a facilita lucrul în echipă şi comunicarea din cadrul sălilor de curs”, a mai explicat Robert Brindley.

Una dintre regulile Şcolii Americane privind recrutarea elevilor este aceea că nu sunt accepţi mai mult de 30% de elevi dintr-o naţionalitate.

“Cele mai multe cereri provin de la familiile de români, însă regulile şcolii nu permit acceptarea a mai mult de 30% dintr-o naţionalitate. Această regulă nu este întâmplătoare, noi punem accentul pe lucru în echipă şi creativitate, iar dacă ar fi un grup mare de elevi de aceeaşi naţionalitate nu vom mai putea transmite aceste valori”, spune Cătălina Gărdescu, director de admitere al AISB.

Corpul profesoral şi restul echipei numără 222 de persoane, de 16 naţionalităţi, cei mai mulţi fiind din Statele Unite ale Americii (42 de persoane), România (22 de persoane) şi Marea Britanie (17 persoane).

În prezent, Şcoala Americană este în plin proces de acordare a burselor AISB, acestea vor acoperi costurile totale de şcolarizare până la terminarea liceului pentru trei elevi din clasele a VIII-a şi a IX-a. Până în luna mai, se vor anunţa care sunt elevii câştigători dintre cei 15 aflaţi încă în concurs. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO