Business Internaţional

Şcolile din Los Angeles, închise din cauza unei ameninţări teroriste specifice

Şcolile din Los Angeles, închise din cauza unei...

Autor: Mihai Draghici

15.12.2015, 17:49 211

Toate şcolile din districtul Los Angeles, situat în statul american California, au fost închise marţi din cauza unei ameninţări teroriste specifice, informează ABC News.

Ellen Morgan, purtătorul de cuvânt al Autorităţii educaţionale din districtul Los Angeles, a explicat că toate şcolile publice vor fi închise marţi din cauza unei ameninţări. Oficialul citat nu a oferit detalii despre riscul terorist.

În comitatul educaţional Los Angeles, al doilea ca mărime din Statele Unite, sunt 1.087 de şcoli şi 640.000 de elevi. Districtul Los Angeles cuprinde oraşul Los Angeles şi suburbiile acestuia.

"A fost făcută o ameninţare cu bombă care a vizat toate şcolile din district. S-a decis închiderea tuturor şcolilor pentru verificări. Toate şcolile vor fi verificate pentru găsirea eventualelor obiecte suspecte", a declarat Ramon Cortines, inspectorul şcolar general din Los Angeles.

Toţi elevii care se aflau în unităţi de învăţământ în momentul luării deciziei au fost trimişi acasă.

Paisprezece persoane au fost împuşcate mortal pe 2 decembrie, în comitatul californian San Bernardino, de doi indivizi înarmaţi. Autorităţile americane au stabilit că a fost un atac terorist islamist, suspectând legături ale criminalilor cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO