Business Internaţional

​Scoţia renunţă la electricitatea bazată pe cărbune

​Scoţia renunţă la electricitatea bazată pe cărbune

Autor: CătăIina Apostoiu

27.03.2016, 16:59 342

Scoţia va renunţa la generarea de electricitate prin arderea cărbunelui pentru prima dată în ultimii 115 de ani, scrie CNBC.

Centrala Longannet, situată la nord de capitala Edinburgh, şi-a închis ultima din cele patru unităţi la finalul săptămânii trecute.

“Cărbunele a reprezentat mult timp forţa dominantă în generarea de electricitate din Scoţia, însă închiderea Longannet semnalizează sfârşitul unei era. Pentru prima dată în mai mult de un secol, electricitatea din Scoţia nu va mai fi generată din arderea de cărbune”, a anunţat Hugh Finlay, director al Scottish Power.

Scottish Power a anunţat că centrala se închide din cauza creşterii costurilor de întreţinere şi transport de electricitate.

Firma, deţinută de compania spaniolă Iberdrola, a operat cândva mai multe centrale bazate pe cărbune, însă acum depinde de gaze şi centrale eoliene pentru generarea de electricitate.

Guvernul scoţian a anunţat planuri ambiţioase ce vizează acoperirea 100% a cererii de electricitate din surse regenerabile nu mai târziu de anul 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO