Business Internaţional

Scriitorul de thriller Jack Higgins a murit la 92 de ani

Scriitorul de thriller Jack Higgins a murit la 92 de ani

Autor: Andreea Tobias

10.04.2022, 16:00 38

Cunoscutul scriitor de thriller Jack Higgins a murit la 92 de ani. Higgins, al cărui nume real era Henry Patterson, a publicat 85 de cărţi.

Higgins, al cărui nume real era Henry Patterson, a murit acasă, în Jersey, înconjurat de familia sa, a anunţat HarperCollins într-un comunicat.

A publicat 85 de cărţi şi a fost cunoscut mai ales pentru romanul său din 1975 „The Eagle Has Landed" („Vulturul a aterizat”), vândut în peste 50 de milioane de exemplare. Romanul a fost adaptat în film, regizat de John Sturges şi i-a avut în rolurile principale pe actorii Michael Caine, Donald Sutherland, Jenny Agutter şi Robert Duvall, notează Sky News.

Printre alte cărţi populare pe care le-a scris se numără „Comes the Dark Stranger” („Vine străinul întunecat”), „Hell is Too Crowded” („Iadul este prea aglomerat”) şi „To Catch a King” („Să prinzi un rege”).

Ultima carte a lui Patterson, „Clopotul de la miezul nopţii”, a fost publicată în 2017 şi a devenit un bestseller Sunday Times.

Născut în Newcastle în 1929 din tată englez şi mamă nord-irlandeză, a crescut în Belfast, înainte de a se întoarce în Anglia şi a locui în Leeds.

După doi ani de armată, a lucrat ca profesor, scriind în paralel pentru a câştiga bani în plus.

În urma sa rămân patru copii din prima sa căsătorie - Sarah, Ruth, Sean şi Hannah - şi soţia sa, Denise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO