Business Internaţional

Scrisoarea care face istorie: Marea Britanie a înmânat Consiliului European documentul oficial care declanşează Articolul 50 şi Brexitul. Premierul Britanic: Eu aleg să cred în Marea Britanie şi că cele mai bune zile ne aşteaptă

Scrisoarea care face istorie: Marea Britanie a înmânat...

Autor: Raluca Manga

29.03.2017, 14:42 726

Anterior, premierul britanic Theresa May a semnat scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Se estimează că negocierile vor începe la jumătatea lunii mai, iar Guvernul de la Londra susţine că ar dori să poarte concomitent discuţiile privind ieşirea din Blocul comunitar şi cele referitoare la un acord comercial, însă oficialii europeni au declarat că este necesar ca cele două chestiuni să fie discutate separat.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a spus, în contextul declanşării procesului Brexit, că în astfel de momente alegerile care sunt făcute "definesc caracterul naţiunii", relatează BBC News online.

"Putem alege să spunem că sarcina este prea mare" sau "putem privi înainte cu optimism şi speranţa şi cu puterea (...) spiritului britanic", a mai spus ea.

"Eu aleg să cred în Marea Britanie şi că cele mai bune zile ne aşteaptă".

Ambasadorul britanic la UE, Tim Barrow, i-a înmânat preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO