Business Internaţional

Se fac angajări. Peste 1.300 de locuri de muncă scoase la bătaie în Europa. Vedeţi în ce ţări şi pe ce poziţii

Se fac angajări. Peste 1.300 de locuri de muncă scoase...

Autor: Aurelia Alexa

26.09.2015, 10:33 1646

Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante 1.368 de locuri de muncă.

Cele mai multe posturi neocupate, respectiv 801, sunt în Spania, 800 fiind pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi unul pentru maseur.

Alte 236 de locuri de muncă sunt în Germania. Dintre acestea, 50 sunt pentru asistenţi medicali generalişti şi câte 15 pentru şoferi de TIR, comisionari şi operatori stivuitori.

În Republica Cehă sunt disponibile 145 de posturi: 50 lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 operatori şi 20 de muncitori asamblare, iar în Marea Britanie sunt 67 de locuri de muncă: 30 asistenţi medicali, 20 îngrijitori persoane/infirmieri, 15 îngrijitori persoane, un tractorist şi un vinificator.

Potrivit ANOFM, angajatori din Ungaria recrutează 50 de operatori la asamblarea panourilor electrice, iar în Suedia se caută 15 vopsitori auto, 10 mecanici şi 10 tinichigii.

Alte 23 de locuri de muncă sunt în Polonia (20 şoferi camion şi trei lăcătuşi-sudori), opt în Norvegia (pentru antrenori gimnastică ritmică), două în Belgia (pentru infirmieri/asistenţi medicali) şi un post de asistent proiect în Austria.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot găsi ofertele, precum şi informaţii suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiţii de ocupare a posturilor, condiţii de muncă şi salarizare accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, iar pentru informaţii suplimentare se pot prezenta la sediile agenţiilor judeţene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO