Business Internaţional

Se pregăteşte o nouă alianţă: Francezii de la Peugeot discută despre o potenţială fuziune cu Fiat Chrysler

Se pregăteşte o nouă alianţă: Francezii de la...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

19.03.2019, 16:09 669

Acţiunile Fiat Chrysler au crescut marţi, în fruntea indicelui european STOXX 600, după ce preşedintele holdingului familiei Peugeot a declarat pentru cotidianul francez Les Echos că ar susţine o nouă tranzacţie, sugerând faptul că Fiat Chrysler se numără printre opţiuni.

„În cazul lor, dar şi al altora, planetele s-ar alinia”, a declarat Robert Peugeot, întrebat de obiective pentru achiziţii sau fuziuni.

Fiat Chrysler a refuzat să comenteze.

Acţiunile producătorului italian-american au crescut cu 5,2%, în timp ce Peugeot a câştigat 2,7%.

Declaraţiile vin pe fondul informaţiilor că directorul executiv al companiei Carlos Tavares este deschis negocierilor şi că Fiat, General Motors şi Jaguar Land Rover ar putea fi parteneri ideali.

Noul şef al Fiat Chrysler, Mike Manley, care a preluat conducerea după ce Sergio Marchionne a murit anul trecut, a declarat că în această lună, producătorul de maşini a fost deschis în a urmări alianţe şi oportunităţi de fuziune, dacă acestea constituie oportunităţi de dezvoltare pentru viitor. Compania este adesea citată ca un posibil candidat pentru fuziuni, datorită expunerii sale puternice pe piaţa nord-americană şi a mărcilor sale recunoscute: Jeep, RAM şi Maserati.

Cu toate acestea, investitorii şi analiştii sunt precauţi în a paria pe o fuziune iminentă, având în vedere potenţialele riscuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO