Business Internaţional

Se pregăteşte un război? Turcia şi-a masat trupele la granţia cu Siria

Se pregăteşte un război? Turcia şi-a masat trupele la granţia cu Siria

Foto: Shutterstock

Autor: Iulian Anghel

28.06.2012, 19:14 5096

Turcia a desfăşurat blindate şi baterii de rachete de-a lungul frontierei sale cu Siria, transmite cotidinaul Le Monde care citează televiziunea publică turcă, RTR. Imaginile transmise de televiziunea turcă arată coloane de vehicule militare îndreptându-se spre frontieră. Aceste mişcări survin în urma tensiunilor apărute între cele două ţări, după ce Siria a doborât un avion de vânătoare turcesc, în urmă cu câteva zile.

Miercuri, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a susţinut că Turcia nu intenţionează să atace Siria, dar că ţara sa va răspunde în modul cel mai puternic oricărui act ostil. Erdogan a calificat regimul sirian drept o dictatură crudă. Subiectul Siria ar urma să se afle şi pe agenda summit-ului UE de la Bruxelles.

Avionul de vânătoare turcesc a fost doborât de antiaeriana siriană la 22 iunie, în timp ce efectua o misiune de antrenament, fără să aibă armament la bord. Turcia susţine că avionul a fost doborât în apele internaţionale, în vreme ce Siria spune că incidentul s-a produs în spaţiul său aerian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO