Business Internaţional

Se schimbă lumea. Cine este Pete Buttigieg, cel care ar putea să îl înfrunte pe Donald Trump din partea Democraţilor pentru Casa Albă. El ar putea fi primul preşedinte gay al Statelor Unite

Se schimbă lumea. Cine este Pete Buttigieg, cel care ar...

Autor: Alex Ciutacu

05.02.2020, 12:43 2497

Tânărul Pete Buttigieg conduce în prezent cursa pentru alegerea candidatului democrat ce va intra în luptă cu Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2020, după ce a câştigat scrutinul din statul Iowa, potrivit FT.

Statul Iowa este una dintre cele mai importante mize pentru democraţi şi îi dă un avans considerabil în cursă celui care câştigă. Victoria lui Barrack Obama a început tot din Iowa, spre exemplu.

Buttigieg are 38 de ani şi a fost primar al orăşelului South Bend din Indiana. El a obţinut 26,8% din voturile delegaţilor, după ce au fost numărate rezultatele de la 1.700 de secţii de votare.

În spatele lui s-a situat controversatul senator Bernie Sanders, cu 25,2% din voturi, în timp ce Elizabeth Warren a câştigat 18,4% din voturi.

Candidatul Joe Biden a dezamăgit după ce a ieşit pe locul patru, cu 15,4% din voturi.

Cine este Pete Buttigieg

Născut în South Bend, Indiana – orăşelul în care a avut două mandate de primar – Pete Buttigieg şi-a construit campania în jurul ideei de schimbare generaţională. Fiind cel mai tânăr candidat din cursă, el se propune drept o punte către noua generaţie de politicieni

Deşi are doar 38 de ani, Buttigieg a fost ofiţer de informaţii în Marina SUA.

El surâde şi votanţilor pro-business, în contextul în care a fost consultant în cadrul McKinsey & Company, cea mai mare firmăd e consultanţă din lume. Mai mult, în ceea ce priveşte donaţiile pentru campania sa, a reuşit să atragă până acum 51,5 milioane dolari.

Pete Buttigieg a studiat mai întâi la Universitatea Harvard, apoi la Universitatea Oxford, unde a obţinut o bursă Rhodes.

Dacă ar câştiga cursa pentru a deveni candidatul democraţilor şi dacă ar reuşi să îl învingă pe Donald Trump, Pete Buttigieg ar putea deveni primul preşedinte gay al SUA.

Într-un articol semnat New York Times, Buttigieg este portretizat drept cazul clasic al bărbatului gay, care nu recunoaşte acest lucru public decât după 30 de ani.

După ce a finalizat studiile la Harvard, Buttigieg a fost măcinat încă zece ani de ideea de a recunoaşte public orientarea lui sexuală. El s-a temut că a fi gay înseamnă „o condamnare la moarte din punct de vedere profesional” – aşa cum scrie chiar el în memoriile sale.

Mulţi din generaţia sa au decis să recunoască încă de când erau tineri – iar acest proces a determinat America să fie din ce în ce mai tolerantă în ceea ce priveşte alte orientări sexuale.

După ce a fost trimis în Afganistan alături de Marina SUA în 2014, el spune că şi-a dat seama că ar fi putut să moară fără să se fi îndrăgostit vreodată. Şi s-a hotărât să elimine riscul. În 2015, când aveam 33 de ani, a făcut public faptul că este gay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO