Business Internaţional

Se scrie istorie: Telescopul Event Horizon a reuşit să surprindă prima imagine a unei găuri negre

Sursă FOTO: https://www.facebook.com/NASA/

SURSA FOTO: https://www.facebook.com/NASA/

Autor: Iulian Tenchiu

10.04.2019, 16:45 684

Oamenii de ştiinţă au dezvăluit miercuri pentru prima dată în istorie imagini ale unei găuri negre. Acest fapt a fost posibil cu ajutorul telescopului Event Horizon, iar conferinţe pe această temă se ţin la momentul actual în toate colţurile lumii, potrivit Bloomberg. 

„Suntem pe punctul de a anunţa o descoperire epocală pentru omenire. Suntem la un pas distanţă să fotografiem ceva la care Albert Einstein putea doar visa în urmă cu o sută de ani”, a declarat liderul cercetării şi ştiinţei al UE, Carlos Moedas, în cadrul conferinţei desfăşurate acum la Bruxelles.

Gaura neagră are un diametru de aproximativ 40 de miliarde de kilometri - de trei milioane de ori mai mare decât al Pământului - şi este situată la o distanţă de 500 de milioane de trilioane de kilometri.

Ceea ce vedem este mai mare decât tot Sistemul nostru Solar", a explicat acesta. "Are o masă de 6,5 miliarde de ori mai mare decât a Soarelui şi este una dintre cele mai mari găuri negre despre care credem că există. Este un monstru absolut, campionul de categorie grea în rândul găurilor negre din Univers", a spus profesorul Heino Falcke, de la Universitatea Radboud din Olanda.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO