Business Internaţional

Seceta face ravagii şi în Marea Britanie: Izvorul râului Tamisa din Marea Britanie aproape a secat

Seceta face ravagii şi în Marea Britanie: Izvorul...

Autor: Petru Mazilu

12.08.2022, 13:16 88

Izvorul râului Tamisa aproape a secat din cauza secetei care a lovit Marea Britanie. Experţii consideră că ţara nu este pregătită pentru efectele secetei care ar putea să se prelungească în următorii ani, potrivit Reuters.

Biroul britanic de meteorologie Met Office a anunţat că luna iulie a acestui an a fost cea mai secetoasă pentru Anglia din 1935 încoace, media precipitaţiilor, de 23,1 milimetri, reprezentând doar 35% din media lunii. În unele părţi ale ţării s-a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie din toate timpurile.

Râul Tamisa se întinde pe o lungime de 356 de kilometri de-a lungul sudului Angliei, din Gloucestershire, în vest, prin inima Londrei, înainte de a se vărsa în mare la Essex, în est.

Izvorul natural care alimentează râul scade în majoritatea verilor. Dar în acest an, albia uscată ajunge mult mai departe în aval decât în anii precedenţi, potrivit observaţiilor experţilor.

„În mod normal, Tamisa ar fi la izvorul său la aproximativ 15 kilometri în amonte. Este foarte, foarte puţin adâncă aici... dar nu trebuie să mergi mult mai departe în sus pe această bucăţică a Tamisei pentru a te afla pe pământ uscat. Şi, într-adevăr, acesta este un teren care ar trebui să fie încă umed şi ar trebui să fie mereu umed", a declarat, pentru Reuters, Alisdair Naull, un ofiţer de la Rivers Trust.

Naull a mai spus că apa mai puţin adâncă şi mai caldă conţine mai puţin oxigen, de care peştii au nevoie pentru a se supravieţui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO