Business Internaţional

Secretarul general al NATO crede că războiul din Ucraina s-a putea prelungi „cu luni sau chiar ani” şi cere consolidarea apărării NATO

Secretarul general al NATO crede că războiul din...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

06.04.2022, 17:35 218

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, apreciază că războiul din Ucraina ar putea dura "luni" sau "chiar ani", astfel că pledează pentru intensificarea acţiunilor de apărare a statelor din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Trebuie să fim realişti. Războiul poate dura mult timp, mai multe luni, chiar ani. Iar acesta este motivul pentru care trebuie să fim pregătiţi pentru un parcurs lung, atât în privinţa susţinerii acordate Ucrainei, cât şi din punctul de vedere al menţinerii sancţiunilor şi consolidării apărării noastre", a afirmat Jens Stoltenberg, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din NATO.

Jens Stoltenberg crede, potrivit cotidianului Le Figaro, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a renunţat la ambiţia ocupării întregii Ucraine.

Marţi, Jens Stoltenberg afirma că armata rusă va începe să se concentreze pe estul şi sudul Ucrainei. "Vor încerca să ocupe întreaga regiune Donbas şi să creeze o punte de legătură spre Crimeea ocupată", declara Jens Stoltenberg marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO