Business Internaţional

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg nu exclude posibilitatea ca Rusia să ocupe oraşul ucrainean Bahmut

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg nu exclude...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

08.03.2023, 18:20 33

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri că nu poate exclude posibilitatea ca forţele militare ruse să ocupe curând oraşul Bahmut, situat în estul Ucrainei.

"Nu poate fi exclusă posibilitatea ca oraşul Bahmut să cadă, eventual, în următoarele zile", a afirmat Jens Stoltenberg, conform postului de televiziune CNN, înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din ţările Uniunii Europene.

"Această situaţie nu reflectă neapărat vreo modificare a situaţiei războiului, dar evidenţiază faptul că nu trebuie să subestimăm Rusia", a subliniat Stoltenberg.

Evgheni Prigojin, directorul Grupului rus Wagner, a afirmat miercuri că partea de est a oraşului Bahmut este sub controlul combatanţilor acestei organizaţii paramilitare. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a insistat, marţi, pentru continuarea operaţiunilor de apărare a oraşului Bahmut, subliniind că zona este importantă din punct de vedere tactic pentru tot estul Ucrainei. "Pentru noi, are o importanţă tactică", a declarat Zelenski, atrăgând atenţia că, în cazul în care forţele militare ruse ar captura oraşul Bahmut, ar avea "drumul deschis" pentru capturarea altor oraşe strategice din estul Ucrainei. "După Bahmut, ar putea merge mai departe. Ar putea merge spre Kramatorsk, spre Sloviansk, ar putea avea drumul deschis spre alte oraşe din Ucraina (...). De aceea, oamenii noştri rămân acolo", a subliniat Zelenski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO