Business Internaţional

Secretarul general al ONU Antonio Guterres vrea intensificarea exporturilor de cereale din Ucraina pentru aprovizionarea statelor din Africa

Secretarul general al ONU Antonio Guterres vrea...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

18.08.2022, 20:03 61

Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a declarat joi după-amiază, în Ucraina, că vrea intensificarea exporturilor de cereale ucrainene în următoarele luni, pentru aprovizionarea statelor din Africa.

"Vom face tot posibilul pentru a intensifica operaţiunile, astfel încât să facem faţă dificultăţilor iernii", a declarat Antonio Guterres, potrivit cotidianului Le Monde, după întrevederea pe care a avut-o în oraşul ucrainean Lviv cu preşedinţii Ucrainei şi Turciei, Volodimir Zelenski şi Recep Tayyip Erdogan.

Antonio Guterres a subliniat că exporturile de cereale ucrainene, reluate recent pe cale maritimă în baza unor acorduri între Ucraina, ONU, Turcia şi Rusia, sunt esenţiale pentru aprovizionarea a numeroase ţări din Africa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO