Business Internaţional

Secretarul general al ONU avertizează că există riscul izbucnirii unui nou Război Rece

Secretarul general al ONU avertizează că există riscul...

Autor: Marian Avram, Mediafax

30.03.2018, 10:25 1243

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a avertizat, joi, că din cauza deteriorării relaţiilor ruso-americane ar putea izbucni un nou Război Rece şi a adăugat că ar trebui instituite mecanisme care să prevină escaladarea tensiunilor, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Declaraţiile secretarului general al ONU au fost făcute în contextul în care administraţia Vladimir Putin a anunţat va lua măsuri simetrice de retorsiune împotriva tuturor ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi, în contextul crizei generate de atacul neurotoxic din Marea Britanie.

”În timpul Războiului Rece existau mecanisme de comunicare şi control pentru evitarea escaladării tensiunilor şi pentru a evita scăparea de sub control a acestora. Aceste mecanisme au fost eliminate”, a declarat Guterres.

”Cred că este timpul pentru mai multe măsuri de precauţie care să garanteze comunicarea efectivă şi care să consolideze capacitatea de a preveni escaladarea tensiunilor. Cred că astfel de mecanisme trebuie instituite din nou”, a adăugat secretarul genral al ONU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO