Business Internaţional

Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite declară: Dacă planeta gestionează schimbările climatice cu aceeaşi dezbinare şi dezordine cu care a gestionat coronavirusul, mă aştept la tot ce este mai rău

Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite...

Autor: Eduard Ivanovici

27.09.2020, 10:24 168

 „Dacă planeta va aborda schimbările climatice cu aceeaşi dezbinare şi dezordine cu care a gestionat coronavirusul, mă aştept la tot ce este mai rău”,  a declarat Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), potrivit CNBC.

Guterres spune că virusul SARS-CoV-2 a scăpat de sub control pe măsură ce bilanţul la nivel mondial se apropie de un milion, în timp ce au fost infectaţi peste 30 de milioane de oameni. Oficialul a blamat „lipsa de pregătire, cooperare, unitate şi solidaritate” de care au dat dovadă ţările în ultima perioadă.

„Pandemia reprezintă un test pentru cooperarea la nivel internaţional – un test pe care l-am picat în mod categoric.”

Săptămâna trecută, David Beasley – directorul executiv al Programului Alimentar din cadrul ONU, a declarat că organizaţia are nevoie de 4,9 miliarde de dolari pentru a-i susţine pe cei afectaţi de foamete.

„Există la nivel mondial 2.000 de miliardari cu o avere netă de 8 trilioane de dolari (...) Nu mă opun oamenilor care vor să facă bani, însă umanitatea se confruntă cu cea mai mare criză pe care am văzut-o vreodată. Există 270 de milioane de oameni care se îndreaptă către pragul înfometării şi au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru”, spune Beasley.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO