Business Internaţional

Secretul lui Putin: cum a supravieţuit la 5 tentative de asasinat. „Am vorbit cu Fidel Castro despre asta”

Secretul lui Putin: cum a supravieţuit la 5 tentative de...

Autor: Gandul Gandul

04.06.2017, 13:36 1707
Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi supravieţuit la cel puţin 5 tentative de asasinat şi ar fi avut o discuţie cu fostul dictator cubanez Fidel Castro, celebru pentru zecile de atacuri cărora le-a supravieţuit, aflând de la acesta un mic truc care l-a ajutat să scape cu viaţă. „Cel căruia îi este sortit să fie spânzurat, nu se va îneca”, a glumit Putin, invocând un proverb rusesc. Preşedintele rus a stat de vorbă cu regizorul american Oliver Stone, într-un interviu documentar care va fi difuzat începând cu 12 iunie. Tot lui Stone i-a făcut şi declaraţia că nu îl consideră pe Edward Snowden un trădător al SUA, însă că nu ar fi trebuit să scurgă informaţiile NSA către public.
 
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a recunoscut regizorului american Oliver Stone că a fost ţinta mai multor tentative de asasinat, regizorul avansând cifra de cinci încercări de asasinat, cifră pe care Putin nu ar fi negat-o, conform The Times. Celebrul regizor american (Plutonul, JFK, Wall Street, dar şi pentru apetenţa sa mai recentă pentru subiecte de documentar precum Fidel Castro, Hugo Chavez sau Edward Snowden, pe care le abordează într-o manieră pe care unii o consideră pro domo) a realizat un interviu-documentar cu Putin, la Kremlin, care va fi difuzat începând cu 12 iunie pe televiziunea americană Showtime, parte a CBS.
 
Putin a mai dezvăluit că ar fi discutat cu fostul dictator cubanez Fidel Castro despre problema asasinatelor, iar acesta l-ar fi sfătuit să se ocupe personal de securitatea sa.
 
„Am vorbit cu Castro despre asta. Iar el mi-a spus: Ştii de ce sunt încă în viaţă? Pentru că mereu m-am ocupat personal de securitatea mea”, i-a spus Putin regizorului american.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO