Business Internaţional

Sectorul privat francez s-a contractat în martie

Sectorul privat francez s-a contractat în martie

Autor: Catalina Apostoiu

25.03.2019, 00:08 91

Indicatorul PMI compozit al IHS Markit pentru Franţa a coborât la 48,7 în martie de la 50,4 în luna anterioară, cu mult sub nivelul de 50,7 anticipat de economiştii chestionaţi de Reuters, scrie Financial Times.

Atât sectorul serviciilor, cât şi cel manufacturier au scăzut în martie, după creşterile înregistrate în luna anterioară. Noile date evidenţiază dificultăţile cu care se confruntă a doua mare economie a zonei euro pe fondul încetinirii economice a blocului.

Fluxul comenzilor noi a suferit o deteriorare în special pentru piaţa de export, unde comenzile clienţilor au înregistrat cea mai puternică încetinire din ultimii aproape trei ani. Drept urmare, crearea de noi locuri de muncă aproape a stagnat.

Protestele vestelor galbene sunt de asemenea văzute ca a fi afectat producţia, spun economiştii.

„La sfârşitul primului trimestru, sectorul privat francez nu a reuşit să-şi continue redresarea înregistrată în luna februarie“, notează Eliot Kerr, economist în cadrul IHS Markit. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO