Business Internaţional

Sectorul productiv german s-a contarctat în luna noiembrie într-un ritm mai lent, a doua lună consecutiv, companiile declarându-se optimiste cu privire la viitoarea activitate

Sectorul productiv german s-a contarctat în luna...

Autor: Departamentul Economic

02.12.2019, 16:47 99

Sectorul productiv german, dependent de export, s-a contractat într-un ritm mai lent pentru a doua lună consecutiv, în noiembrie, arată un sondaj, în timp ce companiile se declară optimiste cu privire la viitoarea activitate, anunţă Reuters.

Indicele IHS Markit (PMI) pentru producţie, care reprezintă aproximativ o cincime din economie, a crescut uşor pentru a doua lună consecutiv, la maximul a cinci luni, de 44,1.

Valoarea a rămas sub pragul de 50,0, care separă creşterea de contracţie, pentru a 11-a lună consecutiv.

„Deşi acum sunt mai puţin îngrijoraţi de perspective, producătorii rămân în regim de retragere, deoarece raportează o utilizare mai mică a capacităţilor şi caută să economisească costuri”, a declarat Phil Smith, economist principal la IHS Markit. „Sectorul manufacturier este este pe cale să vină cu o contribuţie negativă la creşterea economică din al patrulea trimestru şi, prin pierderile continue ale locurilor de muncă din fabrici, afectează indirect restul economiei.”

Dacă vânzările în străinătate au fost afectate de climatul comercial înrăutăţit, de încetinirea economică globală şi de o evoluţie tot mai haotică a Brexit, cea mai mare parte a ritmului de creştere al Germaniei este generat intern, lăsând-ul expus oricărei slăbiri a pieţei locurilor de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO