Business Internaţional

Şefa Comisiei Europene trage un semnal de alarmă: Trebuie să ne pregătim pentru noi întreruperi privind aprovizionările cu gaz

Şefa Comisiei Europene trage un semnal de alarmă:...

Autor: Iulian Moşneagu

06.07.2022, 12:46 74

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că Uniunea Europeană, formată din 27 de ţări, trebuie să elaboreze planuri de urgenţă pentru a fi pregătită în cazul unei întreruperi complete a gazelor ruseşti în urma războiului purtat de Kremlin în Ucraina.

UE a impus deja sancţiuni Rusiei, inclusiv asupra unor livrări de energie, şi se pregăteşte să renunţe la livrările controlate de Kremlin, dar Ursula von der Leyen a declarat că blocul trebuie să fie pregătit pentru întreruperi şocante venite de la Moscova, conform AP.

„De asemenea, trebuie să ne pregătim acum pentru noi întreruperi ale aprovizionării cu gaz şi chiar pentru o întrerupere completă a aprovizionării cu gaz rusesc”, a declarat şefa Comisiei Europene în cadrul legislativului UE de la Strasbourg, Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO