Business Internaţional

Şeful BCE: Guvernele europene trebuie să-şi asume responsabilităţi în faţa crizei

Şeful BCE: Guvernele europene trebuie să-şi asume responsabilităţi în faţa crizei

Autor: Cojocaru Bogdan

20.12.2010, 10:38 20

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-ClaudeTrichet, a cerut luni guvernelor europene "să-şi asumeresponsabilităţile" în faţa crizei, subliniind că aceasta nu este ocriză a monedei euro, transmite AFP citată de Mediafax Business.

"Cerem guvernelor şi altor instituţii să se ridice la înălţimeapropriilor responsabilităţi", a afirmat Trichet la postul francezde radio Europe 1.

Guvernele trebuie să-şi asume aceste responsabilităţiindividual, astfel încât datoriile de azi să nu împovăreze şigeneraţiile viitoare, dar şi colectiv, printr-o guvernare mai bunăşi un fond de stabilitate financiară, a menţionat şeful BCE.

Statele europene au stabilit în primăvara acestui an un fond de750 de miliarde de euro pentru ajutarea ţărilor mai fragile.Trichet, alături de alţi economişti şi politicieni, consideră că artrebui asigurată consolidarea acestui mecanism de sprijin. Citiţimai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO