Business Internaţional

Şeful Bisericii Ortodoxe din Rusia le cere ruşilor să se alieze cu autorităţile

Şeful Bisericii Ortodoxe din Rusia le cere ruşilor să...

Autor: Andreea Tobias

10.04.2022, 15:33 528

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a cerut duminică populaţiei să se alieze cu autorităţile, în timp ce Moscova îşi continuă intervenţia militară în Ucraina.

„Domnul să ne ajute să ne unim în această perioadă dificilă pentru Patria noastră, inclusiv în jurul autorităţilor", a declarat Kirill, în vârstă de 75 de ani, citat de agenţia de ştiri Interfax, la o predică ţinută la Moscova.

„Fie ca autorităţile să fie pline de responsabilitate faţă de poporul lor, de smerenie şi de disponibilitatea de a-l sluji chiar dacă îi costă viaţa", a adăugat patriarhul, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Duminică, el a declarat că, odată ce populaţia se va uni în jurul autorităţilor, „va exista o solidaritate autentică şi capacitatea de a respinge duşmanii atât externi, cât şi interni...".

Patriarhul Kirill a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina şi vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, notează Reuters.

Sprijinul patriarhului pentru invazia în care au fost ucişi mii de soldaţi şi civili ucraineni a provocat furia unora din cadrul Bisericii Ortodoxe din ţară, precum şi în bisericile din străinătate.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina la 24 februarie în ceea ce a numit o operaţiune specială pentru a degrada capacităţile militare ale ţării şi pentru a-i elimina pe cei pe care i-a numit naţionalişti periculoşi.

Forţele ucrainene au opus o rezistenţă dură, iar Occidentul a impus sancţiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forţa să-şi retragă forţele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO