Business Internaţional

Şeful Deutsche Bank nu vede revenirea cu ochi buni: Recuperarea economică va avea loc pas cu pas şi nu în toate industriile. Nivelurile de dinainte de criză vor fi dificil de atins pentru o perioadă lungă de timp

Şeful Deutsche Bank nu vede revenirea cu ochi buni:...

Autor: Eduard Ivanovici

06.09.2020, 18:45 674

Economia nu va reveni la nivelurile pre-coronavirus pentru o perioadă „lungă de timp”, a declarat directorul executiv al Deutsche Bank, potrivit CNN.

Activitatea business-urilor din zona euro a scăzut drastic în urma măsurilor de distanţare socială impuse în martie, însă economiile au oferit semene de recuperare după relaxarea restricţiilor de circulaţie din ultimele luni. Statele Unite au trecut print- o situaţie similară, însă rata şomajului a crescut mult mai rapid faţă de rezultatele ţărilor europene.

Totuşi, există temeri cu privire la faptul că ultimele creşteri nu vor dura în condiţiile în care restricţiile vor fi lansate din nou sau dacă vaccinul anticoronavirus va întârzia să apară.

„O mulţime de companii trebuie să trăiască cu un nivel scăzut al vânzărilor pentru o perioadă destul de lungă de timp. Suntem nevoiţi să ne confruntăm cu o situaţie economică unde, într-adevăr, vom avea o recuperare, însă pas cu pas şi nu în toate industriile”, a declarat Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania.

În condiţiile în care guvernele europene se pregătesc să reducă unele dintre stimulentele lansate de când a început pandemia, riscurile cu care se confruntă angajaţii şi companiile devine din ce în ce mai mare. „Nivelurile de dinainte de criză vor fi dificil de atins pentru mult timp. Acest lucru nu se va întâmpla în următorii doi ani”, spune Sewing, adăugând că unele părţi ale economiei vor opera la 70-90% din capacitate.

De asemenea, situaţia poate fi complicată de negocierile post-Brexit, efectul ratelor mici ale dobânzilor şi conflictele dintre Statele Unite şi China.

„Nu vreau să fiu pesimist, doamnelor şi domnilor, tot ce fac este să descriu mediul actual”, a declarat Sewing în faţa unei audienţe din Frankfurt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO