Business Internaţional

Şeful FMI: "Acţionaţi acum" pentru salvarea economiei globale

Şeful FMI: "Acţionaţi acum" pentru salvarea economiei globale

Autor: Adrian Voicu

28.08.2011, 08:56 687

Noul şef al Fondului Monetar Internaţional a cerut sâmbătă politicienilor să acţioneze cât mai repede, inclusiv prin obligarea băncilor să participe cu capital, pentru prevenirea reintrării în recesiune a economiei globale, informează Reuters.

"Evenimentele din această vară ne arată că suntem într-o nouă fază", a declarat şeful FMI, Christine Lagarde, într-o conferinţă la care au participat politicieni şi economişti importanţi din întreaga lume.

"Mizele sunt clare; riscăm să vedem fragila revenire deraind. De aceea trebuie să acţionăm acum", a spus oficialul.

La doi ani de la sfârşitul celei mai mari crize financiare, creşterea economică din SUA şi Europa pare să treneze, pe fondul creşterii datoriei publice.

Costurile de împrumut pentru băncile europene cresc, bancherii cerând formarea de fonduri care să acopere datoriile suverane ale ţărilor afectate de criza datoriilor. În aceste momente, politicienii de pe ambele maluri ale Atlanticului sunt indecişi cu privire la calea de urmat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO