Business Internaţional

Şeful NATO afirmă că Rusia ar putea folosi arme chimice

Şeful NATO afirmă că Rusia ar putea folosi arme chimice

Autor: Dorin Oancea

13.03.2022, 07:49 608

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că Rusia ar putea folosi arme chimice în urma invaziei sale în Ucraina şi că o astfel de acţiune ar fi o crimă de război, potrivit unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag, preluat de Reuters.

"În ultimele zile, am auzit afirmaţii absurde despre laboratoare de arme chimice şi biologice", a declarat Stoltenberg, citat de Welt am Sonntag, adăugând că Kremlinul inventează pretexte false pentru a justifica ceea ce nu poate fi justificat.

"Acum că aceste afirmaţii false au fost făcute, trebuie să rămânem vigilenţi, deoarece este posibil ca Rusia însăşi să planifice operaţiuni cu arme chimice sub această fabricare de minciuni. Aceasta ar fi o crimă de război", a declarat Stoltenberg.

El a adăugat că, deşi poporul ucrainean rezistă cu curaj invaziei ruseşti, zilele următoare vor fi, probabil, mult mai grele.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO