Business Internaţional

Şeful ONU António Guterres vine cu răspunsuri după ce a fost criticat că s-a întâlnit cu Putin

Şeful ONU António Guterres vine cu răspunsuri după ce...

Autor: Mediafax

11.05.2022, 17:23 49

Secretarul general al ONU, António Guterres,  criticat după ce s-a întâlnit cu Putin, spune că vizita sa a fost corectă, pentru că trebuie „să ne ocupăm de cei care cauzează problema sau care pot rezolva problema" pentru a găsi soluţii.

„Este pe deplin logic să vorbim cu liderul Federaţiei Ruse, este pe deplin logic să vorbim cu orice alţi actori relevanţi în actuala criză", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Viena.

Guterres s-a întâlnit cu Putin la Moscova la sfârşitul lunii aprilie, înainte de a se merge spre Ucraina pentru a se întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski. Itinerariul său a fost foarte criticat.

Şeful ONU a declarat că întâlnirea cu Putin a produs „ezultate concrete" şi a dus la evacuarea civililor blocaţi în oraşul ucrainean Mariupol, anunţă CNN.

„Cred că vieţile civililor care au fost salvate merită ca eu să mă întâlnesc cu oricine în orice parte a lumii, fără să am nicio îndoială că acesta este lucrul corect", a declarat Guterres când a fost întrebat de reporteri dacă vizita sa la Moscova a fost un lucru bun.

Guterres a participat miercuri la conferinţa de presă alături de cancelarul austriac Karl Nehammer şi de ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg,

Nehammer, care în aprilie a fost primul lider al Uniunii Europene care s-a întâlnit cu Putin de la invazia din Ucraina, şi-a apărat, de asemenea, decizia de a călători la Moscova, spunând că nu pot exista discuţii prea multe, ci doar prea puţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO