Business Internaţional

Şeful Pentagonului a vorbit cu ministrul rus al Apărării, cerându-i armistiţiu "imediat" în Ucraina

Şeful Pentagonului a vorbit cu ministrul rus al...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.05.2022, 18:50 296

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit vineri cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, cerându-i un armistiţiu "imediat" în Ucraina şi evidenţiind importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii între Statele Unite şi Rusia.

Este prima conversaţie a şefului Pentagonului cu ministrul rus al Apărării de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

"Pe 13 mai, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru prima dată după 18 februarie", a declarat vineri după-amiază John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington, citat de postul de televiziune CNN.

Lloyd Austin "a îndemnat la instaurarea imediată a unui armistiţiu în Ucraina şi a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii" între Statele Unite şi Rusia, precizează Pentagonul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO