Business Internaţional

Şeful uneia dintre cele mai puternice bănci britanice: E puţin probabil să vină recesiunea anul viitor

Şeful uneia dintre cele mai puternice bănci britanice:...

Autor: Alex Ciutacu

30.03.2019, 22:35 591

Deşi semnele de recesiune par să se adune – alimentate de inversarea curbei de randament şi de datele economice îngrijorătoare din Europa – CEO-ul Standard Chartered, una dintre cele mai mari bănci britanice, susţine că nu întrevede o recesiune în viitorul apropiat, potrivit CNBC.

„Per ansamblu lucrurile sunt ok acum. Ştim că economia globală a încetinit dar sunt semne că o va lua iarăşi din loc. Sunt semne din China, sunt semne din Europa, însă ideea că ne îndreptăm în linie dreaptă către o recesiune care va veni anul viitor pare puţin probabil astăzi”, a declarat Bill Winters, CEO al Standard Chartered, în cadrul conferinţei Credit Suisse Asian Investment Conference din Hong Kong.

Acesta se bazează în declaraţiile sale pe semnele transmise de Fed, pe progresul pe care pare că îl face negocierea comercială dintre SUA şi China şi pe revenirea pieţelor emergente din Asia.

 
 
 
 
 
 

                                         

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO