Business Internaţional

Semn de ieşire din criză: S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului Irlandei

Semn de ieşire din criză: S&P a îmbunătăţit...

Autor: Bogdan Cojocaru

12.02.2013, 17:58 274

​Agenţia de evaluare financiară S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului suveran al Irlandei, “BBB+”, de la negativă la pozitivă, după ce Dublinul a încheiat un acord cu BCE care-i permite să plătească mai târziu datoriile făcute pentru salvarea sistemului bancar. Acordul îmbunătăţeşte şansele ţării de a ieşi anul acesta din programul de bailout internaţional, scrie The Telegraph.

Decizia S&P face ca Moody's să fie singura firmă de evaluare financiară cu perspectivă negativă pentru obligaţiunile Irlandei.

“Acordul ar trebui să facă mai mici costurile serviciului datoriei şi să reducă riscul de refinanţare”, se arată într-un comunicat al S&P.

Înţelegerea încheiată cu BCE permite convertirea unor bilete la ordin date de guvern băncii Irish Bank Resolution Corporation în obligaţiuni pe termen lung. Irish Bank Resolution Corporation este o entitate creată la ordinul instanţei prin fuzionarea Anglo Irish Bank cu Irish Nationwide Building Society, două instituţii naţionalizate din cauza crizei financiare mondiale.
“Credem că succesul schimbului creşte probabilitatea întoarcerii complete a Irlandei la finanţarea privată şi a ieşirii ţării până la sfârşitul acestui an din programul de bailout stabilit cu UE şi FMI”, menţionează sursa citată.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO