Business Internaţional

Semn prost pentru economia mondială: Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit la minimul ultimilor 80 de ani

Semn prost pentru economia mondială: Exporturile de...

Autor: Eduard Ivanovici

22.11.2020, 09:54 3094

Exporturile de ceasuri elveţiene se îndreaptă către cel mai mare declin din ultimii 80 de ani pe măsură ce criza generată de COVID-19 continuă să afecteze turismul şi cererea pentru bunuri de lux, transmite Bloomberg.

Potrivit Federaţiei Elveţiene a Industriei Ceasurilor, exporturile au scăzut cu 26% în primele 10 luni ale anului, iar livrările au raportat o scădere de 7,1% şi au ajuns la 1,9 miliarde de franci.

În timp ce China – primul epicentru al pandemiei – îşi revine la normal datorită nivelului puternic de cerere internă, pieţele europene continuă să sufere din cauza efectelor econimice ale coronavirusului. Creşterea numărului de infecţii a produs o nouă serie de restricţii, sugerând „un peisaj relativ pesimist pentru următoarele câteva luni”, reiese dintr-un raport al federaţiei.

Producătorii elveţieni se luptă de ani bună să ajusteze preţurile ceasurilor la nivel mondial şi să concureze cu produsele lansate de companii precum Apple şi Samsung.

Federaţia a declarat în vară că exporturile de ceasuri elveţiene – un indice constant al cererii pentru produsele de lux – vor scădea până la sfârşitul anului cu circa 30%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO