Business Internaţional

Semnal de alarmă din Marea Britanie: Economia ţării s-a contractat cu 0,2%, în cel mai prost trimestru din ultimii 7 ani

Semnal de alarmă din Marea Britanie: Economia ţării...

Autor: Alex Ciutacu

09.08.2019, 12:39 590

Economia Marii Britanii s-a contractat pentru prima dată de la finalul anului 2012 şi până în prezent, datele oficiale arătând că PIB-ul ţării s-a micşorat cu 0,2%, potrivit CNBC.

Un consens de analişti au prezis că rezultatele oficiale vor arăta o stagnare, dar nu o contracţie.

Ca reacţie la datele oficiale lira sterlină a scăzut sub nivelul de 1,21 faţă de dolar şi a scăzut uşor faţă de euro.

Indicele FTSE 100, care de obicei reacţionează invers proporţional la evoluţia lirei sterline, a crescut după rezultate, dar a ajuns în teritoriu negativ imediat după.

Sectorul de producţie a fost principalul vinovat de rezultatul economic slab, după ce a scăzut cu 2,3% T2 2019 versus T2 2018. Acesta a fost cel mai mare declin trimestrial din primele două luni ale lui 2009 până în prezent.

Evoluţia PIB-ului pe luna iunie s-a situat la 0%, faţă de o estimare de creştere de 0,1%.

Încetinirea în producţia Marii Britanii era de aşteptat după o serie de probleme economice raportate în primul trimestru în anticiparea unui Brexit la finalul lunii martie. Data de ieşire la care va părăsi Marea Britanie blocul european este setată acum la 31 octombrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO