Business Internaţional

Sentinţa pentru poliţistul care l-a imobilizat pe George Floyd, în iunie

Sentinţa pentru poliţistul care l-a imobilizat pe...

Autor: Alexandru Gologan

24.04.2021, 08:54 77

Fostul ofiţer de poliţie din Minnesota, Derek Chauvin, acuzat de omor în cazul George Floyd, îşi va afla sentinţa pe data de 16 iunie. 

Chauvin a fost găsit vinovat de către toţi cei doisprezece juraţi participanţi la proces. Aceştia au stabilit că acţiunile sale din timpul arestului au contribuit la decesul lui Floyd.

Fostul ofiţer era cel mai experimentat dintre cei prezenţi la intervenţie şi a utilizat o metodă de imobilizare considerată controversată de către specialişti, relatează Reuters.

Judecătorul districtului Hennepin, Peter Cahill, îl va condamna pe Chauvin şi în funcţie de antecedentele inculpatului, acesta va stabili dacă au existat factori agravanţi în comiterea crimei, aspect ce va determina exact caţi ani va primi pentru executarea sentinţei.

Derek Chauvin riscă să petreacă următorii 75 de ani după gratii pentru toate capetele de acuzare de care se face vinovat.

Juraţii Tribunalului din comitatul Hennepin au stabilit în acaestă săptămână că fostul agent de poliţie Derek Chauvin este vinovat de omor neintenţionat de gradul doi, omor de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi în legătură cu moartea lui George Floyd în incidentul produs pe 25 mai 2020, informează CNN.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit după ce poliţistul Derek Chauvin i-a ţinut genunchiul pe gât mai multe minute, pe 25 mai 2020, în timp ce îl imobiliza. Cazul a generat ample proteste violente în Statele Unite. Alţi trei agenţi de poliţie implicaţi în incident sunt acuzaţi de complicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO