Business Internaţional

Serghei Lavorv, ministrul de Externe al Rusiei: Consiliul de Securitate al ONU trebuie reformat pentru a reflecta multipolaritatea

Serghei Lavorv, ministrul de Externe al Rusiei: Consiliul...

Autor: Marian Avram, Mediafax

04.05.2018, 09:09 88

”În actuala lume multipolară au apărut noi centre de creştere economică, de putere financiară şi de influenţă politică. Astăzi, din cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, mai bine de o treime aparţin grupului de state din Occident, aceştia având şi trei membri permanenţi. Este o reflecţie inadecvată a realităţilor existente”, a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a adăugat că state puternice din Africa, America latină şi Asia nu sunt reprezentate în Consiliul de Securitate. Acesta a dat exemplul Indiei şi Braziliei, care ar putea fi candidaţi puternici pentru un ”organism mai reprezentativ”.

Şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a exprimat recent o poziţie similară, afirmând că actuala componenţă a Consiliului de Securitate este nereprezentativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO