Business Internaţional

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, afirmă că este necesară implicarea ONU pentru rezolvarea conflictului din Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, afirmă...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.09.2017, 12:14 52

”Această propunere vine pentru că, pentru multe luni, misiunile OSCE de monitorizare au avut probleme cu asigurarea securităţii propriului personal. În tot acest timp, acordul instituit în cadrul formatului Normandia nu a reuşit să fie implementat”, a afirmat Lavrov.

Cu o zi înainte, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova intenţionează să propună Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite un proiect de rezoluţie prin care să ceară desfăşurarea unei misiuni de menţinere a păcii în estul Ucrainei.

Putin a precizat că misiunea ONU ar urma să acţioneze pe linia de demarcaţie între forţele Guvernului de la Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei şi ar avea drept principal rol să asigure securitatea membrilor misiunii OSCE. Liderul de la Kremlin a adăugat că o astfel de acţiune ar fi posibilă doar după retragerea armelor din zonă şi ajungerea la un acord între Kiev şi liderii autoproclamatelor republici din estul Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO