Business Internaţional

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei: Washingtonul se foloseşte de grupările teroriste pentru a-şi atinge obiectivele

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei:...

Autor: Marian Avram, Mediafax

21.11.2017, 13:42 90

Ministrul rus de Externe a afirmat că Moscova şi Washingtonul au avut o cooperare stabilă în Siria, însă a precizat că sunt probleme mari în privinţa abordărilor faţă de grupările teroriste.

”Am stabilit o cooperare stabilă cu Washingtonul în Siria. Însă sunt mari probleme în privinţa condamnării teroriştilor şi extremiştilor. Avem informaţii că Statele Unite se folosesc de grupările extremiste şi teroriste pentru a-şi atinge propriile obiective şi pentru a-şi promova agenda, în pofida faptului că pretind că sunt singurii care depun eforturi pentru eliminarea grupurilor teroriste din Siria”, a declarat Lavrov.

”În următoarele zile voi continua discuţiile cu liderii Departamentului de Stat pe această temă”, a adăugat Lavrov.

Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Statele Unite că oferă susţinere organizaţiei teroriste Stat Islamic. Ministerul rus al Apărării a precizat că Moscova a obţinut dovezi care confirmă că alianţa internaţională coordonată de Statele Unite oferă susţinere reţelei teroriste Stat Islamic, pentru a o utiliza ca instrument în tentativele de atingere a obiectivelor în Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO