Business Internaţional

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: SUA riscă să genereze escaladarea crizei din Peninsula Coreea

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: SUA riscă să...

Autor: Marian Avram, Mediafax

10.10.2017, 03:03 48

Lavrov şi Tillerson au purtat o discuţie telefonică în care au abordat problemele din Ucraina, Siria, dar au vorbit şi despre situaţia din Peninsula Coreea.

Ministrul rus de Externe i-a transmis lui Tillerson că Moscova consideră ”inacceptabilă o escaladare a tensiunilor din Peninsula Coreea”, avertizând că exerciţiile militare americane din regiune amplifică tensiunile regionale. Lavorv a subliniat importanţa rezolvării crizei ”exclusiv prin mijloace diplomatice”.

Tot luni, Administraţia Vladimir Putin a lansat un apel la reţinere şi la evitarea acţiunilor care ar putea deteriora situaţia în Peninsula Coreea, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat din nou cu o intervenţie militară.

"În privinţa problemelor din Peninsula Coreea, Moscova cere categoric şi îndeamnă toate părţile implicate în conflict să dea dovadă de reţinere şi să evite acţiunile care riscă să agraveze situaţia", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO