Business Internaţional

Serghei Lavrov: Moscova vrea ca Uniunea Europeană să fie stabilă

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei

Autor: Mediafax

18.10.2017, 00:00 308
Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat că speră ca ascensiunea curentelor de autodeterminare din Europa să nu arunce continentul în haos, adăugând că Moscova are interesul ca UE să fie stabilă, relatează site-ul agenţiei de presă Tass. „Nu ştiu care vor fi consecinţele curentelor de autodeterminare din Europa. Sper că nu va provoca şocuri în Europa“, a afirmat Lavrov.

Ministrul rus de externe a precizat că Moscova are tot interesul ca Uniunea Europeană să fie stabilă. „O posibilă cale de ieşire din această situaţie ar fi îndreptarea acestor curente către o integrare mai aprofundată, oferind în schimb mai multă suveranitate“, a adăugat Lavrov. Serghei Lavrov a precizat că Uniunea Europeană ar trebui să iniţieze un proces util, dar dificil, de a găsi o cale de mijloc între centralizarea puterii şi respectarea suveranităţii şi a drepturilor naţionale a statelor membre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO