Business Internaţional

Serverele forţelor aeriene din Statele Unite au fost sparte de un „batalion” de 60 de hackeri

Serverele forţelor aeriene din Statele Unite au fost...

Autor: Eduard Ivanovici

19.04.2020, 13:00 1704

Spre sfârşitul anului trecut, un grup de 60 de hackeri au spart serverele forţelor aeriene din Statele Unite, scrie Forbes.

Între 23 octombrie şi 20 noiembrie, un „batalion de hackeri”, cum a fost descris de Dr. Michael Parker – şeful departamentului de informaţii şi comandantul adjunct al forţelor aeriene americane, au reuşit să intre în serverele Centrului de Date Virtuale ale aviaţiei americane.

Spargerea serverelor a fost efectuată în urma unui parteneriat al Departamentului de Apărare din Statelor Unite cu platforma HackerOne, proiectată să întărească rezistenţa servelor.

O acţiune similară a avut loc în 2016, când Departamentul de Apărare lansa „Hack the Army Challenge” – o provocare amicală iniţiată în ideea de a întări securitatea armatei americane.

Prima provocare acest fel a fost lansată tot în 2016, când a fost iniţiat proiectul „Hack the Pentagon”. În urma proiectului, hackerii au reuşit să descopere 146 de vulnerabilităţi, fiind plătiţi cu 275.000 de dolari.

După testul efectuat în 2019, cei 60 de hackeri au descoperit 460 de vulnerabilităţi în serverele forţelor aeriene, câştigând 290.000 de dolari pentru eforturile depuse.

„Ţelul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite este de a fi lideri, inovatori şi războinici în aer, spaţiu şi cyberspaţiu, iar parteneriatul cu HackerOne ne va ajuta să ne asumăm riscurile necesare pentru a ne întări apărarea”, a spus Dr. Michael Parker.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO