Business Internaţional

Servicii bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost întrerupte de un puternic atac cibernetic

Servicii bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au...

Autor: Dorin Oancea

26.09.2020, 15:20 195

Un număr de servicii bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost întrerupte de un puternic atac cibernetic lansat joi de pe servere din Rusia, China şi Vietnam, a anunţat sâmbătă firma de telecomunicaţii Magyar Telekom, citată de Reuters.

Evenimentul, de tipul „distributed-denial-of-service” (DDoS), a fost un atac cibernetic în care hackerii încearcă să inunde reţeaua cu volume neobişnuit de mari de date pentru a o paraliza.

Volumul traficului de date în atac a fost de 10 ori mai mare decât cantitatea observată de obicei în evenimentele DDoS, a spus compania.

„Asta înseamnă că acesta a fost unul dintre cele mai mari atacuri care au avut loc în Ungaria vreodată, atât prin dimensiunea, cât şi prin complexitate”, a adăugat firma.

"Hackerii ruşi, chinezi şi vietnamezi au încercat să lanseze un atac DDoS împotriva instituţiilor financiare maghiare, dar au încercat să copleşească şi reţelele Magyar Telekom", a adăugat compania într-un comunicat.

Atacul, care a avut loc în mai multe valuri, a perturbat serviciile unor bănci şi a provocat căderi ale serviciilor Magyar Telekom în anumite părţi ale capitalei, Budapesta, înainte de a fi respins de companie.

Banca maghiară OTP a confirmat că a fost afectată de atac.

"Joi a avut loc un atac DDoS asupra sistemelor de telecomunicaţii care deserveau unele servicii bancare", a spus banca. „Am respins încercarea împreună cu Telekom care a fost de asemenea afectată, iar scurta întrerupere a unora dintre serviciile noastre s-a încheiat joi după-amiază”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO