Business Internaţional

Serviciile de informaţii din SUA avertizează: Rusia se va amesteca în alegerile prezidenţiale

Serviciile de informaţii din SUA avertizează: Rusia se...

Autor: Anamaria Cadis

21.02.2020, 04:31 29

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii ale Statelor Unite le-au spus parlamentarilor americani, săptămâna trecută, că Rusia intervine în campania electorală din 2020, urmărind să pună la îndoială integritatea votului şi să stimuleze realegerea preşedintelui Donald Trump, scrie Reuters.

Informaţia a fost făcută publică de o persoană care a vorbit sub protecţia anonimatului.

Sursa a declarat că aliaţii republicani ai lui Trump au pus sub semnul întrebării evaluarea prezentată de oficialii Biroului de Informaţii Naţionale.

„Republicanii au răspuns aşa cum vă aşteptaţi. Au luat-o razna”, a spus sursa. „Au pus sub semnul întrebării informaţiile oferite”, a continuat aceasta potrivit Reuters.

Informatorii au avertizat, în cadrul unui briefing, că Rusia încearcă să pună la îndoială integritatea votului din 3 noiembrie, stimulând în acelaşi timp realegerea lui Trump pentru un al doilea mandat de preşedinte.

„Aceştia (n.r. ruşii) favorizează un candidat”, a spus sursa care a adăugat că informatorii l-au identificat pe acel candidat ca fiind Donald Trump.

Serviciile de informaţii americane au avertizat de mult timp că Rusia şi alte ţări vor încerca să se amestece în campania electorală din 2020.

Comunitatea de informaţii din SUA a concluzionat că Rusia a folosit ştiri false, atacuri cibernetice şi alte metode într-o operaţiune menită să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016 şi să-l facă pe Donald Trump să câştige în defavoarea democratei Hillary Clinton.

Rusia neagă acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO