Business Internaţional

Sesiunea anuală a Parlamentului din China a fost amânată pe fondul epidemiei de coronvirus. Este a doua oară în ultimii 40 de ani când Congresul se suspendă

Sesiunea anuală a Parlamentului din China a fost...

Autor: Ştefan Ionescu, Andreea Tobias

24.02.2020, 14:39 61

Sesiunea anuală a Parlamentului chinez, programată pentru 5 martie şi care trebuia să adune 3.000 de oameni la Beijing, a fost amânată.

Congresul Naţional al Poporului era programat pentru 5 martie şi trebuia să dureze 10 zile. Noua dată de începere a sesiunii nu a fost încă anunţată.

Congresul nu a mai fost amânat sau suspendat de la încheierea Revoluţiei Culturale, la sfârşitul anilor ‘70. Reuniunea a fost organizată chiar şi în mijlocul epidemiei de SARS, din 2003, care a lovit dur China, înainte de a se răspândi în întreaga lume.

Între timp, oficialii din Wuhan au revocat o decizie de relaxare a restricţiilor de călătorie impuse în oraş în ultima lună.

Iniţial, anunţul vorbea despre faptul că persoanele sănătoase vor putea părăsi oraşul dacă au treburi urgente. Acum, guvernul local a explicat că va impune în continuare măsuri stricte la graniţa oraşului pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO