Business Internaţional

Seulul vrea ca trupele SUA să rămână în regiune, în pofida unui eventual tratat cu Phenianul

Seulul vrea ca trupele SUA să rămână în regiune, în...

Autor: Teodora Marinescu

02.05.2018, 06:09 76

"Trupele americane din Coreea de Sud reprezintă o problemă ce priveşte alianţa între Statele Unite şi noi. Nu are nicio legătură cu semnarea tratatelor de pace", a declarat Kim Eui-kyeom, un purtător de cuvânt al preşedintelui Moon Jae-in.

Consilierul prezidenţial Moon Chung-in consideră că prezenţa trupelor SUA pe teritoriul coreean este greu de justificat, în cazul în care cele două Corei vor semna un tratat de pace.

Cu toate acestea, Seulul consideră că trupele trebuie să rămână în Coreea de Sud deoarece joacă un rol important de mediatar în contextul conflictelor militare, precum cele din China şi Japonia.

Statele Unite deţin aproximativ 28.500 de militari în Coreea de Sud încă din perioada războiului coreean, încheiat în anul 1953.

Săptămână trecută, Phenianul a anunţat că suspendă testele atomice şi cu rachete balistice intercontinentale, precizând că va desfiinţa singurul poligon de teste nucelare de Coreea de Nord, aflat la Punggye-ri, în zona septentrional a ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO