Business Internaţional

Sexul a intrat în recesiune la americani: Milenialii nu mai au chef de sex din cauza provocărilor financiare, ceea ce afectează în final economia

Sexul a intrat în recesiune la americani: Milenialii nu...

Autor: Alex Ciutacu

30.10.2019, 08:41 3290

Uitaţi de războaie comerciale, de era automatizării sau de piaţa muncii, notează CNBC, în timp ce atrage atenţia şi scrie că principala problemă a economiei americane pe termen lung ar putea fi faptul că oamenii au din ce în ce mai puţine raporturi sexuale.

„Recesiunea sexului”, cum o numeşte presa din SUA, afectează mai multe pieţe, de imobiliare şi până la îmbrăcăminte şi prezervative.

Spre exemplu, în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, milenialii sunt mai puţin atraşi de ideea de proprietatea. Datele arată că numărul milenialilor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani care deţin locuinţe este cu 8% mai scăzut decât în cazul celor din Generaţia X sau Baby Boomers când erau la vârsta lor.

Mai mult, un sondaj realizat de firma LendingTree, citat de NBC News, arată că 89% dintre tinerii din generaţia milennials ar prefera să economisească 50 de dolari pentru vacanţe şi mese în oraş, decât să îşi cumpere haine.

Întrebarea ridicată în societatea americană este dacă SUA are provocări economice majore din cauza tinerilor americani ce nu au chef de sex, sau dacă americanii tineri au mai puţine raporturi sexuale din cauza provocărilor financiare unice cu care se confruntă?

Un raport al biroului naţional de statistică din SUA (Census Bureau) sugerează că americanii sunt afectaţi de problemele financiare încât siguranţa economică este o prioritate ridicată pentru mileniali atunci când vor să se căsătorească sau să menţină o relaţie serioasă.

În baza datelor statistice, milioanele de americani care au devenit adulţi în timpul crizei din 2008 să fie mai reticenţi când vine vorba de căsătorie şi de sex. Prin comparaţie, era Marii Depresiuni din secoul trecut a făcut ca rata natalităţii să atingă un minim istoric în 1936, indicând acelaşi trend.

Însă în acest moment economia creşte constant de 10 ani, ceea ce naşte diferite explicaţii şi motive pentru faptul că oamenii au mai puţine raporturi sexuale în continuare.

Unii experţi susţin că problema ar fi în dreptul datoriilor studenţeşti care au ajuns la un nivel exorbitant pentru mileniali, ceea ce le conferă o realitate economică mai dură.

Totuşi, cifrele arată că în SUA nu datoriile studenţeşti reprezintă principalele datorii pentru americanii cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, ci cardurile de credit. Asta ne arată diferenţele în ceea ce priveşte stillul de viaţă al milenialilor.

Sexul a făcut parte din ritualurile de împerechere ale oamenilor, însă în acest secol, căsniciile se leagă mai greu, şi după ce metodele de contracepţie au ajuns la masa populaţiei, sexul a devenit mai mult parte din ritualul dating-ului.

CNBC citează mai multe studii care ar fi făcut o conexiune între declinul sexului şi al căsătoriilor şi tehnologie, încât jocurile video, pornografia şi social media oferă un substitut pentru conexiunile umane, în special pentru bărbaţi.

 Pentru băieţii de peste 20 de ani, recesiunea sexului pare să fie şi un simptom al maturizării întârziate – dovedită prin studiile care arată că băieţii din generaţia milennials pleacă mai târziu de la casa părinţilor decât generaţiile anterioare, potrivit sursei citate.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO