Business Internaţional

Sfârşitul maşinilor pe benzină: China investeşte masiv în combustibilul viitorului, cu care vrea să distrugă piaţa auto a maşinilor cu motoare tradiţionale

Sfârşitul maşinilor pe benzină: China investeşte...

Autor: Business Magazin

18.01.2020, 13:45 1241

China investeşte masiv în combustibilul viitorului. Hidrogenul, noul vis al industriei auto din Asia. Politicile publice ale Chinei din zona auto par să se concentreze pe motoarele propulsate de hidrogen.

Cea mai mare piaţă auto din lume a trecut de la motoare electrice la motoare cu celule de hidrogen, autorităţile propunându-şi să aibă un milion de astfel de vehicule în circulaţie în următorii 10 ani.

Wan Gang, cunoscut ca "părintele electromibilităţii din China", a declarat celor de la Bloomberg că statul ar trebui să instaureze o "societate a hidrogenului".

Calculele Bloomberg arată că investiţiile în industrie vor atinge 17 miliarde de dolari până în 2013. Un anunţ important în acest sens a fost făcut recent de China National Heavy Duty Truck, respectiv investiţii de 7,6 miliarde de dolari în construirea vechiculelor cu motoare cu celule de hidrogen în provincia Shandong, din estul Chinei.

Cititi aici materialul integral 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO