Business Internaţional

Sfatul neobişnuit al legendarului Jack Ma, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume: Angajaţii Alibaba ar trebui să facă mai mult sex pentru a înţelege exact ce doreşte compania de la ei

Sfatul neobişnuit al legendarului Jack Ma, unul dintre...

Autor: Iulian Tenchiu

25.05.2019, 23:26 1193

Miliardarul chinez şi fostul CEO al companiei Alibaba, cel mai mare gigant din comerţul online chinezesc, a transmis angajaţilor săi faptul că ar trebui să intreţină mai des relaţii sexuale pentru a înţelege exact modul în care compania le cere să îşi desfăşoare munca, scrie Business Insider. 

„La muncă ne bazăm pe spiritul regimului 996, dar în viaţă ar trebui să urmăm sistemul 669”, a declarat miliardarul chinez

Miliardarul a făcut această declaraţie în timpul unei nunţ fictive care serveşte drept sărbătoare a tuturor cuplurilor din companie care s-au căsătorit în anul precedent. Mai mult decât atât, sărbătoarea se desfăşoară în „Ziua Ali”, un eveniment anual care celebrează compania şi care are loc pe 10 mai.

Jack Ma a apărat recent regimul de muncă „996”, care presupune şase zile de lucru pe săptămână, de la ora nouă dimineaţa la nouă seara. Miliardarul vede în acest sistem  „o mare bincuvântare” pentru tinerii muncitori.

Discursul său a stârnit reacţii negative în mediul online, iar utilizatorii au criticat dur atitudinea fostului director executiv. De-asemenea Ma a încurajat cuplurile să aibă copii.

„Primul lucru condiţie a unei căsătorii este să dea rezultate, trebuie să existe produse care să rezulte. Care sunt produsele? Copiii, faceţi copii”, a declarat miliardarul chinez.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO