Business Internaţional

Sheldon Adelson, cel mai mare magnat al cazinourilor din Las Vegas şi una dintre eminenţele cenuşii ale Partidului Republican din America, a murit la vârsta la 87 de ani

Sheldon Adelson avea o avere netă de circa 33 de miliarde de dolari

Sheldon Adelson avea o avere netă de circa 33 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

12.01.2021, 16:42 186

Miliardarul Sheldon Adelson, unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai Partidului Republican din SUA şi cel mai mare magnat al cazinourilor din Las Vegas, a murit luni la vârsta de 87 de ani din cauza unor complicaţii generate de tratamentul pentru limfomul Hodgkin, o formă de cancer care se formează în limfocite.

Adelson avea o avere netă estimată de circa 33 de miliarde de dolari şi a fost unul dintre cei mai puternici suporteri ai preşedintelui Trump în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut. În plus, miliardarul a fost un susţinător vocal al Israelului, menţinând o relaţie strânsă cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, conform CNBC.

Înmormântarea va avea loc în Israel, urmând să se organizeze o ceremonie funerară în Las Vegas.

La sfârşitul anilor 1980, Adelson şi-a îndreptat atenţia asupra industriei cazinourilor din Las Vegas şi a cumpărat hotelul şi cazinoul Sands pentru 128 de milioane de dolari, achiziţia transformând Las Vegas Sands într-un brand de renume mondial.

Cea mai recentă construcţie a miliardarului este Parisian Macao, un hotel de lux care deţine o replică la scară 1:2 a Turnului Eiffel, localizat în Macao, China. Compania angajează 51.000 de oameni la nivel global şi este singurul cazino cu sediul în SUA care a efectuat concedieri în timpul pandemiei de coronavirus.

Adelson a donat Partidului Republican peste 340 de milioane de dolari între 2018 şi 2020. Fostul preşedinte George W. Bush l-a numit „un patriot american, un binefăcător generos şi un suporter puternic al Israelului”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO